Protřepat, nemíchat anebo 10 osvěžujících drinků

Pokud hledáte to pravé letní osvěžení, plánujete párty, a nebo si jen rádi přihnete po dlouhém dni v práci (:DDD), mám pro vás dnes 10 zaručeně vynikajících koktejlů, ze kterých si zajistě vybere každý. Tak si připravte velkou skleněnou karafu , nacpěte si mrazák ledem a hurá do přípravy.


Melounová Sangria s kiwi


    • 750 ml suchého bílého vína
    • 4 kiwi
    • 3 hrsti červeného melounu, nakrájeného na kostičky
    • 1 limeta
    • 1–2 lžíce krupicového cukru
    • led, k podávání
Ve džbánu promíchejte 750 ml suchého bílého vína, plátky ze 4 kiwi, 3 hrsti na kostičky nakrájeného červeného melounu, 1 pokrájenou limetu a 1–2 lžíce krupicového cukru. Chlaďte 12 hodin. Podávejte s ledem.

Mátový Julep

    • 12 mátových lístků
    • 6 lžiček moučkového cukru
    • vychlazený sekt
    • snítky máty, na ozdobu

Podrťte paličkou 12 mátových lístků spolu se 6 lžičkami moučkového cukru. Rozdělte do šesti vysokých sklenek na šampaňské (tzv. fléten). Dolijte vychlazeným sektem a ozdobte snítkou máty.

Broskvový Bellini

    • 2 zralé broskve
    • vychlazený sekt

Nařízněte do kříže 2 zralé broskve a na minutu je vložte do vroucí vody. Vyjměte, zchlaďte a stáhněte slupku. Dužninu rozmixujte a rozdělte do šesti vysokých sklenek na šampaňské (tzv. fléten). Dolijte vychlazeným sektem.

Ostružinové Mojito

    • 4 lžičky hnědého cukru
    • 2 pokrájené limety
    • grenadinový sirup
    • několik ostružin a lístků máty
    • ledová tříšť
    • sodovka

Do skleniček rozdělte 4 lžičky hnědého cukru, 2 pokrájené limety, přidejte po lžíci grenadinového sirupu, několik ostružin a lístků máty a vše podrťte. Přisypte ledovou tříšť až po okraj a dolijte sodovkou a pokud chcete alko verzi, přidejte ještě 4 cl karibského rumu:-).





Drink gin a celer

    • 1/2 hrnku krupicového cukru hrst nasekaných celerových lístků + celé na ozdobení
    • 185ml citronové šťávy (ze 4–5 citronů)
    • 175ml ginu, vychlazeného
    • 1 lahev (750ml) sektu brut, vychlazeného
    • tenké proužky citronové kůry k podávání 

V rendlíku přiveďte k varu 125ml vody s cukrem, míchejte, aby se cukr rozpustil. Odstavte z ohně a přidejte celerové lístky. Nechte vychladnout. Pak přeceďte a lístky vyhoďte.
Na každý koktejl namíchejte ve sklenici na sekt lžíci připraveného celerového sirupu, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci ginu. Dolijte sektem a zlehka promíchejte. Ozdobte celerovými lístky a citronovou kůrou. Ihned podávejte. 

Malinová rozkoš

    • 100 g malin
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1½ lžíce cukru
    • vychlazený sekt, podle potřeby

Rozmixujte asi 100 g malin, 1 lžičku citronové šťávy, 1½ lžíce cukru. Protřete hustým sítem, abyste odstranili zrníčka. Rozdělte do šesti vysokých sklenek na šampaňské (tzv. fléten) a dolijte vychlazeným sektem.

Rudá záře

    • 250 ml bourbonu
    • 100 ml pomerančového likéru (cointreau, bezbarvé curacao tripple sec, cinzano orancio atp.)
    • 200 g odpeckovaných višní nebo třešní
    • šťáva ze 3 limet
    • 500 ml brusinkového džusu
    • pár hrstí ledu

Promíchejte ve džbánu 250 ml bourbonu, 100 ml pomerančového likéru (cointreau, bezbarvé curacao tripple sec, cinzano orancio atp.), 200 g odpeckovaných višní nebo třešní a dejte na 2 hodiny do chladničky. Přilijte šťávu ze 3 limet, 500 ml brusinkového džusu a pár hrstí ledu. Ihned podávejte.

Daiquiry

    • 300 ml bílého rumu
    • 90 ml limetové nebo citronové šťávy
    • 3 lžičky cukrového sirupu
    • kostky ledu
    • plátky karamboly, na ozdobu
Koktejlové skleničky dejte na chvíli do mrazničky a nechte je vychladit. Dobře promíchejte 300 ml bílého rumu, 90 ml limetové nebo citronové šťávy a 3 lžičky cukrového sirupu (voda svařená s cukrem v poměru 1 : 1). Do každé ze šesti skleniček dejte 4 kostky ledu a pak do nich přes síto přelijte tekutinu. Ozdobte plátky karamboly.

Nektarinky v červeném víně

    • 3 nektarinky, na měsíčky
    • 100 g krupicového cukru
    • několik bazalkových lístků
    • 350 ml lehkého červeného vína

Do džbánu dejte 3 nektarinky na měsíčky, zasypte 100 g krupicového cukru a několika bazalkovými lístky. Zalijte 350 ml lehkého červeného vína a dejte chladit.

Bezová sangria se šalvějí

    • 600 ml lehkého bílého vína
    • 180 ml vodky
    • 180 ml pomerančového likéru
    • 3 lžičky limetové šťávy
    • 3 lžičky bezinkového sirupu
    • 6 lžiček limonády Sprite
    • kostičky salátové okurky, na ozdobu
    • lístky šalvěje, na ozdobu

Ve džbánu promíchejte 600 ml lehkého bílého vína, 180 ml vodky, 180 ml pomerančového likéru, 3 lžičky limetové šťávy, 3 lžičky bezinkového sirupu a 6 lžiček limonády Sprite. Rozdělte do šesti skleniček s ledem a ozdobte kostičkami salátové okurky a lístky šalvěje.


Tak který drink bude ten váš?

Hezký den, 


Vaše



















CONVERSATION

2 komentářů:

  1. No paráda! Tolik receptů na letní osvěžující drinky pohromadě :-) děkuji za tipy, určitě nejméně jeden vyzkouším.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Jste skvělí! Děkuju za Vaše komentáře ♥